Dag 27, maandag 6 en dinsdag 7 augustus; Anchorage - Seattle - London - Amsterdam - Etten-Leur

Find more about Weather in Amsterdam, NL Wat een hoeveelheid "zooi" kan een mens meenemen op vakantie? We zijn maar met 2-en hebben werkelijk een grote SUV vol.
Als iemand ons kan uitleggen hoe je met minder op vakantie kan: graag ! Nou ja ... Ok, de koelbox kunnen we thuis laten, maar verder? Het kost, na gisteren al voorbereidingen te hebben gedaan, ruim een uur om alles efficiënt in te pakken, maar het lukt. 3 stuks bagage om in te checken: 48 ,46 & 45 lbs (totaal 63, 2 kg). En een (zwaar) koffertje handbagage. Gisteravond hebben we de rental car al weggebracht dus gaan we nu met de shuttlebus. Zowel de buschauffeur als de dame op de luchthaven reageren als we zeggen dat we 4 weken in Alaska waren, met dat we dan we veel regen gehad hebben.We beseffen dat we heel veel geluk hebben gehad met 3 dagen regen, waarvan 1 in de auto opweg naar Seward, 1 toen we gevlucht waren naar de hot- springs waar het droog was en 1 vreselijk slechte dag tijdens de cruise.
We hebben prachtig zicht op de bergen en gletsjers als we van de Ted Stevens airport opstijgen. Bij de overstap in Seattle nemen we plaats in de terrace-lounge met uitzicht op Mount Rainier in de volle zon, en dat in Seattle! Helaas in Londen niet over het olympisch stadion gevlogen. Bij aankomst in Amsterdam bleek British Airways nog een verrassing voor ons te hebben: alle 3 de koffers zijn in Londen achtergebleven. We hoeven dus niet met al die kilo's te slepen, ze worden morgen thuis bezorgd.
Amerikanen zouden zeggen " it was a GREAT vacation!" en wij kunnen het niet beter verwoorden.
Helaas zat het met de foto's uploaden voor de weblog dit jaar wel heel erg tegen. De komende dagen maken we dat nog in orde en zullen we tevens een terugblik schrijven: wat was er nou zo leuk aan de vakantie, wat was minder en vooral wat is voor ons de reden om terug te gaan naar Alaska, want dat gaan we zeker doen, al wachten we wel totdat de verhouding dollar/euro wat gunstiger voor ons is. En de foto's zijn natuurlijk ook bij ons thuis te bewonderen, we zorgen dat de wijn koud staat ( en voor J&P natuurlijk een PX-je!)
Reageer hier