Dag 15 Woensdag 25 juli Skagway (AK) - Whitehorse (YT)

Find more about Weather in Whitehorse, CA 
In de B&B wordt een continental breakfast geserveerd. Meestal is dat minimaal, maar hier in de Whitehouse is het zeer gevarieerd met fruit, yoghurt, toast, bagels, cereals en een gekookt eitje. Het smaakt ons weer voortreffelijk. We checken uit maar laten de auto nog even staan, we gaan al lopend nog wat geocachen. Ook vandaag blijkt weer dat cachen op vakantie een goed idee is. Je wordt hierdoor door de cachelegger meegenomen naar de mooiste plekjes in de omgeving. Zo komen we vandaag op een trail die ons naar Smugglers Cove leidt, zelf zouden we hier nooit gekomen zijn. Voor een van de caches moeten behoorlijk wat rotsen overwonnen worden. Jos nadert de cache tot 25 feet maar de laatste klimpartij is toch echt te lastig. We houden het voor gezien en noteren een DNF. We lopen nog een keer door de winkelstraat en scoren twee caps van Alaska. Het is inmiddels al in de middag, en met de wetenschap dat dadelijk in Canade de klok weer een uur vooruit moet vertrekken we over de Klondike Highway richting Whitehorse.
Het is een prachtige route, waarvan het eerste deel tot Carcross echt super mooi is. We rijden hoog door de bergen en hebben goed uitzicht op de lager gelegen bergmeren en in de verte op de deels besneeuwde bergtoppen. We genieten volop. Bij de Canadese grens stoppen we even voor wat overzichtsfoto's,maar ook daarna maken we nog regelmatig fotostops (of zijn het cachesstops?). Opeens zien we dat een tegemoet komende auto net na een bocht stilhoudt (hoe dom,..) we zien de inzittenden naar de berm kijken en onze ogen volgen. Ja, hoor we zien alweer een beer.
Deze is wederom dicht bij de weg wat weer veel foto's en een leuk filmpje oplevert. We besluiten in Carcross te gaan lunchen al is het al 17 uur als we daar aankomen. Helaas zien we geen general store en de eettentjes zijn gesloten. We hebben nog een cakeje in de koelbox en dat wordt de lunch. In Carcross gaan we nog even bij het strandje kijken. Het is werkelijk prachtig zonnig weer. Helaas kunnen we niet te lang blijven, we moeten nog een stukje rijden. We stoppen nog bij Carcross desert wat de reputatie heeft de kleinste woestijn ter wereld te zijn. In werkelijkheid is het een duingebied, maar dat maakt het niet minder bijzonder zo midden in Alaska.
Whitehorse is met 26.000 inwoners, voor dit gebied, een behoorlijk grote stad. We zien weer volop verkeer, verkeerslichten en winkels. We checken in bij de Canada Best Value Inn en gaan dan bij een jaren 50 diner eten. Het centrum van Whitehorse is wat rommelig opgebouwd, geen dorpskern zoals wij dat zijn gewend. Helaas is dit het eerste hotel waar we geen eigen veranda of balkon hebben; het is stralend zonnig weer dat ver in de avond. Morgen gaan we dan eindelijk naar Dawson City, nu er geen muziekfestival is, is er plaats voor ons. Leuk !
Reageer hier