Dag 26, zondag 5 augustus: Anchorage (15 mijl)

Find more about Weather in Anchorage, AK Vandaag stond in het teken van het bezoeken van Anchorage en tegelijkertijd een paar stedelijke geochaches meepakken. Dat laatste klinkt makkelijker dan gedaan, want we kwamen vandaag een paar caches tegen waarvoor we de boom in moesten. De eerste boom was redelijke makkelijk toegankelijk en het klimmen was geen probleem. Het meest lastige was dat de boom pal naast een drukke aanrijdroute route aan de rand van Anchorage was. Ongezien ging dit dus niet, veel automobilisten hebben verbaasd gekeken naar deze ochtendlijke klimpartij.  
De tweede boom was moeilijker toegankelijk, omdat de eerste takken op ca. 1.80 meter boven de grond hingen. We moesten er even over nadenken. Waar haal je zo gauw een opstapje vandaan? De koelbox bracht uitkomst. Esmée zorgde voor de foto's.
Anchorage blijkt een aangenaam centrum te hebben waar toerisme en handel hand in hand gaan. We hebben dus even geshopt bij de Fifth Avenue Mall. Niet dat we veel te kopen hadden, maar shoppen is altijd leuk, zeker als je de laatste vier weken nauwelijks in de gelegenheid bent geweest om even door winkels te struinen.
In Anchorage kwamen we bij het visitor center waar binnen een cache verborgen is. Die hadden we snel gevonden en we besloten om dat onze volgende travelbug te laten starten aan zijn reis. Waar kan je bter je reis beginnen dan bij een VVV? We hebben de travelbug als doel meegegeven om alle plaatsen met de naam Holland te bezoeken in de US, dat zijn er 28; moet dus een makkie zijn. Anchorage is ook een stad waar je bekende eetgelegenheden tegenkomt. Wij kozen ervoor om ons laatste diner in deze vakantie te nuttigen bij Thank God It's Friday's. We konden nog kiezen in welke sectie van het restaurant we wilden zitten, de familiesectie (met alle jengelende kinderen) of de sportsectie waar 20 verschillende tv-schermen sport over je uitstorten (gelukkig geluidloos).
Wij kozen voor het laatste en bij TGI Friday's heb je altijd een goede steak of een lekker stukje zalm met kreeft! Ze schenken er ook echte borrels, dus een lekkere mix en een biertje voor het eten is nooit weg. Na weken van bijna geheelonthouding sta je wel onmiddellijk op je kop, dus na eentje hebben we het ook wel weer gehad. Dan op naar het hotel dicht bij het vliegveld, waar we de laatste nacht zullen verblijven. Eerst maar eens de auto inleveren bij Herz en kijken of we onze $ 30 van het repareren van de band terug kunnen krijgen. We hebben al vaak verhalen gelezen van mensen die uiteindelijk niets terugkregen of afgescheept werden met een waardebon die je dan binnen een half jaar bij Herz moet verzilveren. Bij ons gaat het niet veel beter, de manager moet erbij gehaald worden en die laat weten dat ze gaan vragen aan het hoofdkantoor of de kosten op onze creditcard bijgeschreven kunnen worden. Geld krijgen we sowieso niet. We worden niet heel blij van deze afhandeling, zeker omdat we, voordat we de band lieten repareren, telefonisch bij de helpdesk van Herz om advies hadden gevraagd. "Ja, die jongens kunnen we van alles vertellen", krijgen we te horen. We geloven onze oren niet. Uiteindelijk moeten we een briefje tekenen dat we iets ontvangen hebben. dat gaat er niet in, dus dat doen we ook niet. We keren me een kopie van hetgeen op schrift is gesteld naar ons hotel terug. We hebben in de tijd dat we naar het verhuurbedrijf zijn geweest de vakantiewas al in het hotel gedaan. We moeten nog wel even alle spullen in droger stoppen en komen er dan achter dat we geen Amerikaanse dollars meer hebben. we hebben alleen nog wat Canadees kleingeld, maar daar heb je niets aan. we hebben ook geen zin om nog een groot bedrag uit de muur te halen op het laatste moment. We leggen ons probleem voor aan de receptioniste en vragen of we Canadeese dollars of Euro's kunnen wisselen. Alsof ze water ziet branden, neen dat kan natuurlijk niet. Ze lost ons probleem op door ons 8 kwartjes te geven te geven voor de droger en zo kunnen we al onze kleren toch nog droog de koffer in krijgen.
We maken nog even een avondwandelingetje rondom het hotel, het is immers nog licht en er liggen ook nog wat caches. Dan terug naar huis waar we om 12 uur ons mandje inkruipen omringd door stapeltjes kleren die morgen geordend de koffers in moeten.
Reageer hier