Dag 21: dinsdag 31 juli – Valdez (30 mijl)

Find more about Weather in Valdez, AK Als we wakker worden is het stralend weer! We balen toch wel een beetje dat er vandaag geen 9 uurs cruise is die we eigenlijk graag vandaag, en nu morgen doen.
Dit was mooi cruise-weer geweest. Maar er is zon, dus we mogen niet mopperen. Na een stevig ontbijt gaan we op weg naar de Valdez Glacier. We gaan niet over de Airport road maar kiezen voor een dirtroad. Het zijn behoorlijke keien waar we overheen gaan, en –eerlijk is eerlijk- als je eenmaal een lekke band hebt gehad rij je toch niet heel ontspannen over deze keien heen. Maar het gaat goed en we komen snel bij de Glacier aan.
Althans Glacier; je ziet hem in de verte. Het is vooral het Valdez Glacier-meer dat we zien. Ook mooi, maar geen glacier. We doen de virituele cache en gaan dan op zoek naar het begin van de hike “Valdez Glacier Rock” . Ook hier moet een cache liggen, en wel een die nog maar 1 x is gevonden. Er ligt al meer dan een jaar 6 $ prijzengeld in de cache te wachten op de STF. In Nederland kennen we dit fenomeen niet, in Amerika is het heel gewoon dat er een paar $$ in de cache ligt voor de eerste vinder. Ook zijn er hele events in het teken van “cache for the cash” Het moet een hike zijn van nog geen 2 km over goed begaanbaar terrein. Er is alleen één probleem, we krijgen met geen mogelijkheid het goede pad gevonden. Terwijl we volgens de GPS en de info toch op het goede startpunt staan. Het pad loopt na 500 meter dood op de rotsen en het andere pad eindigt in het Valdez Glacier-meer. Helaas verdienen we niets terug van onze vakantie uitgaven: we keren dus over 1 week gewoon terug naar Nederland om geld te verdienen om de credit card rekening te betalen ☺. We rijden nog even langs de Granite Falls in Valdez en keren dan terug naar het dorp.
We gaan lunchen bij de Totem Inn. Het staat bekend om zijn ontbijt, en ontbijten kun je hier tot 15 uur. Hoewel het eten goed was, was de rekening voor ons niet goed te herleiden naar het geen we gegeten hadden. De server kon het ook niet uitleggen en het werd er alleen maar duurder op. Uiteindelijk zijn we de discussie maar niet aangegaan, hebben de rekening betaald en bij de tip op de bon een dikke streep gezet. Dat wordt als erg onbeleefd ervaren, maar voor ons voelde het goed.
Het is met 62 graden Fahrenheid (17 °C) nog steeds heerlijk en we cachen wat in en rond het dorp (het is hier een waar cacheparadijs met zo’n 135 caches) en strijken dan neer op het terras in de zon. We zijn de enige die deze manier van dagbesteding kunnen waarderen, de overige toeristen/ locals gaan binnen zitten. Nu maar hopen dat het morgen net zulk mooi weer is als vandaag. Het weerbericht geeft aan 60% kans op regen. Wij zien dat als 40% kans op zon! We weten dan nog niet dat het weerbericht morgenochtend 90% kans op regen aangeeft.
Reageer hier