Dag 17 vrijdag 27 juli; Dawson City (44 mijl)

Find more about Weather in Dawson, CA Het "casino" gaat vanavond pas open dus worden we niet in de verleiding gebracht om te gaan gokken ipv het dorp te verkennen.
We starten met een ontbijtje op het terras van de lokale eettent. Het is nog wat fris maar al wel zonnig, we kiezen voor het terras. Hier hebben we snel aanspraak met een jongeman uit Québec die momenteel in de mijn van Dawson werkt en een lokale jonge vrouw. Zij geeft aan dat het "interesting" is om in Dawson City te wonen. Aanvankelijk kunnen we er ons niets bij voorstellen. Dit dorp is deels vervallen en deels het bezit van toeristen. Bovendien komt het dorp pas tot leven als de toeristen arriveren en dat is pas laat in de middag gezien het gegeven dat men of uit Tok komt, of uit Whitehorse; beiden zo'n 6,5 uur rijden. Het blijkt vooral "interesting" te zijn door de last drink die in de Pit, behorend bij het Westmark Inn hotel, na middernacht is. Veel jongeren, drank en hugs. Ze attendeert ons ook nog op de middernachtshow in Diamond Tooth Gertie's, die pikanter is dan de shows van 20.30 en 21.30.

Daarna gaan we al geocachend door Dawson City. We komen meteen op de meest interessante plaatsen van het dorp zoals de huizen en de kerk uit 1901 die door de thermofost zijn verzakt. Inmiddels worden alle huizen op palen gebouwd om de verzaking tegen te gaan.

Dawson City is vooral bekend om zijn goudmijnen en goudzoekers, in de middag gaan we dan ook langs enkele claims en doen aan goldpanning. Nou ja, een gezin uit Whitehorse is aan het pannen en wij mogen voor de foto de pan lenen. (bij claims 3 kun je tegen vergoeding pannen en heb je een 100% zekerheidsgarantie dat je goud vind, bij claim 6 kun je gratis in de rivier pannen, daar wordt weinig goud boven gehaald. Vandaag de dag is het goud nog steeds een bron van inkomsten in deze streek.
Daarna rijden we een stukje de Dome op, 's avonds rijden we nog een keer helemaal naar boven. De Midnight Dome Road is een 5 mijl lange weg. Op de top van de Dome (2900 feet) heb je een fantastisch uitzicht over Dawson City, de Yukon river en de goudvelden. Vooral op 21 juni moet het heel spectaculair zijn, maar nu hebben we ook niet te klagen. Een groep toeristen vieren met wat flessen champagne dat ze (per touringcar) boven op de Dome zijn aangekomen. Wij vieren het op ons eigen wijze met de cache ter eerbetoon aan ene Gary. We eten in hetzelfde restaurant als gisteren en wederom is het erg lekker. Met een to-go-box Vertrekken we en gaan nog even langs Diamond Tooth voor een gokje en de middernachtshow. Deze laatste is misschien dan wel pikanter dan de vroegere show, maar wij vinden hem minder.

Om 00.45 uur gaan we naar de George Black Ferry die ons naar onze cabin brengt. Vanaf de ferry zien we de zon ondergaan: het blijft een geweldig fenomeen 20 uur per dag licht.
Reageer hier